Veiligheid-tenten-kerkhofstentrenting

Veiligheid voorop!

De tenten in ons gamma bieden oneindig veel mogelijkheden voor het organiseren van een feest of evenement. Een tent is betrekkelijk eenvoudig op te zetten als evenementenlocatie op je bedrijfsterrein, als uitbreiding van een evenementenlocatie, als tijdelijke opslagruimte of als sfeervol decor bij een huwelijksfeest.

Alle tenten uit ons gamma zijn constructies van Veldeman, een ISO9001 en EN1090 gecertificeerde en kwalitatief betrouwbare leverancier. De tenten zijn voorzien van de nodige certificeringen (windbelasting, brandveiligheid, …). Daarbij is ook elke type tent voorzien van een bouwboek. In Nederland zijn deze bouwboeken een verplichting. In België (nog) niet.

Onze tenten worden het hele jaar door geplaatst en in alle weersomstandigheden. Het is dan ook van zeer groot belang dat de kwaliteit, veiligheid en de verankering van de tent optimaal zijn.

Waarom en hoe verankeren

Een goed verankerde tent is veilig, ook wanneer er zware windstoten ontstaan. Onze tenten zijn bestand tegen windsnelheden tot 100 km/uur, mits een correcte verankering van de tent.

Er zijn verschillende mogelijkheden om een tentaccommodatie te verankeren:

Verankering dmv een cassettevloer

Een systeemvloer, ook wel cassettevloer genoemd bestaat uit een metalen frame met daarin vloerdelen. Een vloerframe is daardoor erg zwaar en hierdoor uitermate geschikt om als verankering voor de tent te dienen.

Verankering dmv slagpennen

Wanneer een tent zonder een vloer wordt geplaatst wordt deze verankerd door middel van slagpennen. De slagpennen gaan voor zo’n 90 cm de grond in. Dit is een ideale manier om te verankeren op niet verharde ondergrond.

Verankering dmv betonblokken

Onze tenten worden steeds verzwaard door gebruik te maken van betonblokken van een 200 tot een 800 kg. Deze worden verspreid geplaatst aan de buitenzijde van de tent en bevestigd aan de tentstructuur. Op verharde ondergrond vormen betonblokken de meest ideale verankering.

Door verschillende types verankering met elkaar te combineren wordt de veiligheid extra gewaarborgd.

Nooddeuren

Onze dubbele glazen nooddeuren met pushbarsluiting zijn zo gemaakt dat ze in elk van onze kadertenten past. De deuren zijn 2m breed en worden voorzien van een oploopramp. Indien gewenst kunnen de deuren verder uitgerust worden met noodverlichting.

Gecertificeerd materiaal

Alle materialen van Kerkhofs Tent Renting zijn kwalitatief hoogstaand en gecertificeerd op het gebied van brandveiligheid. Deze certificering beschrijft dat het tentmateriaal voldoet aan de brandveiligheidseisen en de zeilen brandvertragend zijn.

Elke tent is bovendien voorzien van een bouwboek met constructieberekeningen en technische informatie.

Bescherming van onze tentbouwers

Ook op de werf wordt tijdens het bouwen van de accommodatie gedacht aan uw en onze veiligheid. Zo worden de tenten enkel gebouwd door ervaren tentenbouwers die door en door hun vak kennen. Het dragen van gepaste werkkledij, werkschoenen met stalen neus en een veiligheidshelm zijn verplicht.

Tentkeuring

Er is nog steeds geen specifieke Belgische wetgeving m.b.t. het keuren van tenten en tijdelijke constructies op festivals. Toch gebeurt zo’n technische keuring vaak op verzoek van de gemeente/brandweer als extra veiligheidsgarantie. Vooral bij grote evenementen en festivals wordt er een neutrale controle uit gevoerd door een onafhankelijke instantie.
Deze EDTC (externe dienst voor technische controles) zal nagaan of de montagevoorschriften van de fabrikant/leverancier, normen en regels van vakmanschap goed gevolgd werden. De gebruiksvoorschriften en montagevoorschriften, opgesteld door de fabrikant, worden gehanteerd als controlelijst.

Meer informatie over onze veiligheidsvoorschriften bel +32 (0)11 36 23 45